کشتی با کمربند که با نام آلیش (ALYSH) شناخته می شود، شیوه مدرن کشتی های سنتی با کمربند است که در کشورهای مختلف با نام ها و شکل های متفاوتی اجرا می شود.
در دنیا کشتی های سنتی را به دو شکل تقسیم بندی کرده اند، 1- کشتی هایی که در آن از شال استفاده می شود مانند تاتار گورش (کشتی سنتی تاتارستان)، سی سیروم (کشتی سنتی کره جنوبی) گورش (کشتی سنتی شمال ایران) و ... 2- کشتی هایی که در آن از شال استفاده نمی شود مانند قزاق گورش (کشتی سنتی قزاقستان)، کشتی پهلوانی و چوخه (کشتی سنتی ایران) و ... از زمانی که کشتی آلیش به صورت رسمی فدراسیون جهانی آن تشکیل گردید از ایران تیم هایی از ورزشکارانی که به صورت گلخانه ای انتخاب می شدند در مسابقات جهانی شرکت می کردند و اغلب اوقات نیز با هزینه خودشان در مسابقات حضور می یافتد. تا اینکه در سال 1393 فدراسیون کشتی به تبعیت از اتحادیه جهانی کشتی، کمیته ای به نام کشتی های سنتی را در ایران و در فدراسیون کشتی راه اندازی کرد، از آن زمان تاکنون مسابقات کشوری آن به صورت مرتب در هر دو بخش آقایان و بانوان برگزار و در هر سال حداقل 6 مرحله اردو و حتی بیشتر برای ورزشکاران آقایان و بانوان این رشته جهت مسابقات آسیایی و جهانی در خانه کشتی یک و دو پیش بینی و برگزار می گردد.
با توجه به نوع پوشش اسلامی این رشته، فدراسیون کشتی به اهمیت جایگاه بانوان در این رشته پرداخته و همپای آقایان باعث ورود بانوان کشتی گیر به اردوهای تیم ملی و مسابقات آسیایی و جهانی این رشته شد و بانوان زیادی علاقمند به این رشته شده و در مسابقات آن شرکت کردند.
با توجه به گذشت 2 سال از فعالیت کشتی آلیش در فدراسیون کشتی و توجه ویژه مسئولان فدراسیون به کشتی های سنتی و به خصوص آلیش، شاهد رشد چشمگیر و روزافزون آن در ایران هستیم.
کشتی آلیش به مانند کشتی آزاد و فرنگی دارای دو سبک می باشد که در سبک کشتی آزاد آلیش، ورزشکار آزاد است از همه فنونی که با پا و بدون پا اجرا می شود استفاده می نماید و در سبک کشتی کلاسیک آلیش، استفاده از درگیری پا برای اجرای فنون ممنوع می باشد.
اکنون که مسابقات جهانی کشتی آلیش را در قرقیزستان پیش رو داریم فدراسیون کشتی با حمایت همه جانبه و بعد از برگزاری مسابقات کشوری و اردوهای تیم ملی کشتی آلیش، دو تیم از آقایان و بانوان را به این مسابقات اعزام مینماید.
به امید اینکه تیم های ملی آلیش اعزامی به رقابت های جهانی قرقیزستان، با دست پر و با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران در سالن مسابقات به وطن باز گردند.
خلیل پشتیبان
مربی تیم ملی آلیش
برچسب ها :