در نشست هم اندیشی رئیس فدراسیون کشتی با اصحاب رسانه مطرح شد؛

یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ 15:17
علیرضا دبیر: اگر نصف آن چیزی که حق کشتی است را هم بدهند راضی هستیم
با تمام احترام به مربیان به کشتی ایران از 10 نمره 3 می دهم
قطعا اگر شرایط و محیط مهیا باشد می توانیم به نمره 10 برسیم
ایران، روسیه و آمریکا سه ضلع قدرت کشتی جهان هستند
نشست هم اندیشی علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی با اصحاب رسانه، صبح امروز (یکشنبه) در محل فدارسیون کشتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، رئیس فدراسیون کشتی در ابتدای این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی از زحمات و تلاش های رسانه به ویژه اصحاب رسانه ی کشتی گفت: قطعا شما در افتخارات کشتی سهیم هستید و بدانید که کار تازه شروع شده و مهمترین هدف نزدیک ما رقابت های جهانی صربستان است که نیاز به حمایت شما مانند همیشه داریم تا با یک تیم قوی راهی این مسابقات شده و نتایج در خور شأن کشتی کشور را کسب کنیم.
وی در خصوص موضوعات بوجود آمده در مجمع کمیه ملی المپیک گفت: به عقب بر نمی گردم، و آن موضوعاتی هم که مطرح کردم قبل از رأی گیری بود، وقتی اعضای مجمع رأی دادن بنده هم بعنوان یک عضو آن را قبول دارم و اگر در مورد بودجه صحبتی شد به دلیل این بود که آمارهای غلط داده بودند و اگر در مورد هیئت اجرایی بود نیز به دلیل این بود که غیر قانونی کار انجام شده بود.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد صحبت هایی که مورد دخالت وی در بودجه کشتی در زمان مدیریت قبلی گفت: بنده دی ماه سال 96 از کمیته ملی المپیک جدا شدم، آن زمان بودجه کشتی 5 میلیارد بود و سال های قبل هم کمی کمتر از این عدد، اما بودجه کشتی در سال 97 کم شد چراکه یکی از اعضای هیئت اجرایی به دنبال آن بود و اسناد آن هم موجود است و خدا از کسانی که تهمت می زنند نگذرد.
وی افزود: بنده حرفم این بود که اگر بر اساس امتیاز بندی مثلا به تکواندو که به امتیاز 1000 رسیده 4 میلیارد داده اید، به کشتی هم باید به اندازه آورده اش بدهید، ما الان دو فدراسیون هستیم یکی آزاد و یکی فرنگی که جفت این رشته ها امتیازشان از 1000 بیشتر شده و سقف را رد کرده اند البته بنده نمی گویم به سایر رشته ها ندهید هرچه بیشتر بدهید ورزش پیشرفت می کند، اما سهم کشتی را باید به اندازه افتخاراتش که حدود 65 درصد مدال های المپیک و بیش از 80 درصد مدال های جهانی است بدهید.
دبیر تصریح کرد: یکی دیگر از اعتراضاتم ارائه آمار غلط آقای سعیدی مبنی بر افزایش 200 درصدی بودجه کشتی بود، در حالی که ما یک بودجه ای را خارج از ورزش از دولت گرفته بودیم ولی آن ها نمی توانستند به حساب ما واریز کنند و چون قبلا پول ما واریز وزارت ورزش شده بود و سابقه ی خوبی از پرداخت آن داشتیم گفتیم که به کمیته بدهید تا آن ها به ما بدهند که آن ها هم لطف کردند به حساب بودجه ی ما گذاشتند که این کار منصفانه نبود.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: همه بدانند که من با هیچ کسی اختلاف شخصی ندارم. جامعه ی کشتی به من اعتماد کرده که بتوانم برای کشتی کار کنم و من نیز باید حرف دل آن ها را بزنم و اگر به دنبال لابی شخصی خودم باشم، قطعا در پیشگاه خدا باید جوابگو باشم.
وی ادامه داد: وقتی از پول بورسیه قهرمانان ما که کمیته بین المللی المپیک می دهد مالیات کم شود یا به حساب بودجه بگذارند، نباید اعتراض کنم.
دبیر تأکید کرد: به نظر بنده دکتر صالی امیری مدیر توانمند و قوی است. همینکه توانسته هیئت اجرایی را مدیریت کند نشان می دهد کار خود را بلد است، بعنوان مثال در شورای شهر، شهردار را مدیریت می کنند، اما اگر یک مدیر بتواند شورا را هدایت کند نشان از کاربلدی آن دارد.
وی ادامه داد: من به آقای صالحی امیری نمره قبولی می دهم و قبول دارم که زحمت می کشند و انشاء اله که در ادامه کار هم موفق باشند. البته صحبت های من را در مجمع کامل ننوشتند یا متوجه نشدند من گفتم که انتخابات اردیبهشت است یا مهر چرا که کار بسیار تفاوت داشت و آن هایی که باید متوجه این موضوع بشوند، شدند.
دبیر در مورد مسابقات بازی های آسیایی گفت: همانطور که گفتم با تیم دوم یا سوم در این مسابقات شرکت می کنیم چراکه برای ما در اولویت نیست، رقابت های قهرمانی آسیا در مغولستان هم مهم نیست و جنبه ی تدارکاتی دارد، این همه ما در آسیا قهرمانی شدیم چه اتفاقی افتاده است.، مهم رقابت های المپیک است و پس از آن رقابت های جهانی، اینکه نفرات اول قهرمانی کشور و جام تختی که اکثرا جوان هستند به یک رقابت رسمی بروند و کسب تجربه کنند خوب است البته بلیط مغولستان 44 میلیون تومان است و نزدیک به 60 نفر کشتی گیر، کادر فنی و کادر تدارکاتی باید اعزام شوند که برای هرشب حضور آن ها باید 180 یورو بپردازیم که بسیار زیاد است.
 از سوی دیگر 4 داور درجه S1 ما نیز بالاجبار باید در این مسابقات قضاوت کنند که آن هم هزینه بر است.
وی ادامه داد: حالا شما فکر کنید که ما در رده های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان باید تیم اعزام کنیم آن هم در رقابت های جهانی و قهرمانی آسیا و در رشته های آزاد و فرنگی و فقط مسابقات رسمی که باید در آن شرکت کنیم هزینه های بسیار زیادی دارد.
دبیر تصریح کرد: جدای این هزینه ها، تیم هایی که باید اعزام شوند، اردوی تدارکاتی می خواهند که هزینه تغذیه و پوشاک آن ها متفاوت است چراکه کشتی گیر بیش از یک فرد عادی کالری می سوزاند و باید البسه مناسب نیز داشته باشد.
رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه فاصله ی کم بازی های آسیایی و جهانی همیشه به ضرر کشتی ایران تمام شده گفت: یا کشتی گیران بلافاصله پس از رقابت های جهانی راهی بازی های آسیایی شده اند که بسیاری دچار مصدومیت شدند از جمله خود من و یا اینکه به خاطر بازی های آسیایی راهی رقابت های جهانی نشده اند و دستشان از کسب مدال جهانی دور مانده است.
وی افزود: اگر این بازی ها برای کمیته ملی المپیک در اولویت است باید هزینه اش را بپردازند تا ما تیم اول را اعزام کنیم و اگر اینطور نیست برای ما اولویت جهانی صربستان است. بهرحال باید این موضوع همین الان مشخص شود و یک ماه قبل از مسابقات به ما اعلام نکنند چون نوع تمرینات و برنامه ریزی ها متفاوت خواهد بود.
دبیر با اشاره به صحبت هایش با محمد بنا گفت: محمد بنا رقابت های المپیک را مثال زد و درست هم می گوید، ما اگر می خواهیم نتیجه بگیریم یا باید کار در مهر آغاز شود یا اردیبهشت ماه و اصلطلاحا بدن کشتی گیر شلاق خورده باشد تا بتواند نتیجه بگیرد.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: البته کشتی گیران دوم و سوم ما نیز در آسیا حرف های زیادی برای گفتن دارند و این طور نیست که بگوییم دستشان از مدال کوتاه خواهد ماند.
دبیر با اشاره به مطالبی که گفته بود، اظهار داشت: این همه مسابقه و اردو و کسب موفقیت در کشتی هزینه دارد، اما اگر نصف آن چیزی که حق ما است را هم بدهند ما راضی هستیم.
وی در مورد این سئوال که آیا می خواهد بعنوان رئیس کمیته یا نماینده مجلس مشغول کار بشود گفت: همین که مسئول کشتی هستم نیز از سرم زیاد است و اگر می خواهند من را بردارند به من لطف کرده اند، اما اگر قرار است کار کنم، محکم به کار خود ادامه می دهم و حرفم را نیز می زنم چراکه باید آن دنیا جوابگوی خدای خود باشم.
دبیر با اظهار خرسندی از قهرمانی استان خراسان رضوی در رقابت های قهرمانی کشوری گفت: اینکه خراسان در کشتی رشد کرده و قهرمان کشور شده جای خوشحالی دارد چراکه کشتی در استان های کشور کم کم دارد جان می گیرد، اما اینکه مازندران افت کرده است برای من ناراحت کننده است.
وی ادامه داد: بهرحال مازندران بچه زرنگ کشتی است و باید از آن مراقبت کنیم، من سال پیش نیز گفتم که کشتی در مازندران دچار افت شده اما از حرف های من ناراحت شدند، اما تنها قصدم از این حرف این بود که دوست داشتم که کشتی مازندران همیشه قوی باشد.
دبیر با اشاره به اینکه از روز اول چانه بودجه ورزش را کم گرفته اند گفت: قبول دارم که بودجه ورزش ناچیز است، اما از همان بودجه هم باید با عدالت تقسیم بندی شود، بهرحال مانند یارانه است همه که نباید 45 هزار تومان بگیرند آن کس که مستحق است باید بگیرد و آنکس که مستحق نیست نباید بگیرد.
وی ادامه داد: البته زیاد هم نمی توان به این موضوع خرده گرفت چون آن کسانی که برای بودجه ورزش تصمیم می گیرند ورزشی نیستند و ما باید بتوانیم افراد ورزشی را در مجلس وارد کنیم، چطور آن زمان که امیررضا خادم در مجلس بود، بودجه ورزش خوب شد و بالا آمد و معتقدم ایشان در اینباره بسیار زحمت کشید.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: البته همین الان هم باید از نمایندگان محترم مجلس به خصوص کمیسیون تلفیق قدردانی کنم که کارهای خوبی برای کشتی درحال انجام شدن است و به وقتش نام کسانی که برای کشتی کار کردند را اعلام خواهم کرد.
وی در مورد چرخه ی انتخابی تیم ملی گفت: به نظرم شما بیایید بگویید در این دو سال آیا حق کسی خورده شده یا نه، بنده هم از آقای بنا و هم از آقای درستکار و هم از کادر قبلی برای اجرای چرخه ی انتخابی تیم ملی قدردانی می کنم. این را بدانید که اگر کسی حقش بوده راهی مسابقات شده و کسی نیست که بتواند بگویم که به ناحق با وی رفتار شده است.
دبیر ادامه داد: یک موضوع دیگر اینکه کشتی آزاد و فرنگی از همه لحاظ با هم تفاوت دارد، چه از لحاظ سبک تمرینات و چه از لحاظ نحوه بدنسازی، به همین خاطر است که چرخه ی آزاد و فرنگی هم متفاوت است.
وی یک نکته نیز در مورد اولویت های کشتی گفت: برای ما کسب مدال در رده ی سنی بزرگسالان اولویت است آن هم اول المپیک و بعد جهانی، اگر در نوجوانان یا جوانان قهرمان شویم یا مدال بگیریم چه کسی می بیند و چه ارزشی دارد که یک کشتی گیر در سن پایین کسب مدال کند اما به رده ی بزرگسالان نرسد و ما تمام تلاش خود را باید در حفظ استعدادهای خود در این زمینه داشته باشیم.
وی در خصوص دعوت از تیم آمریکا به مسابقات جام تختی گفت: اولا باید بگویم که از آمریکایی ها هم برای حضور در جام تختی و هم جام شهید هاشمی نژاد که اوایل سال آینده برگزار می شود دعوت کرده ایم و معتقدم که آمریکا یکی از قدرت های برتر کشتی دنیا است و حضور آن ها در مسابقات ما بسیار مفید خواهد بود.
دبیر در مورد اینکه کشتی سیاسی شده یا نه گفت: قطعا سیاست در کشتی دخالت دارد، در حال حاضر تیم کشتی روسیه به خاطر مسائل سیاسی از حضور در مسابقات مطرح شده اما مگر می شود که کشتی جهان بدون روسیه، ایران و آمریکا برگزار شود و اگر کشتی جایگاهی در جهان دارد به خاطر حضور قدرت های برتر دنیا در این رشته است. یادمان نرود که آمریکا و روسیه باعث شدند که کشتی از المپیک ها حذف نشود.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد اهم مشکلات کشتی در ایران گفت: چندین بار گفته ام و باز هم می گویم یکی از مشکلات نداشتن دانش فنی لازم در مربیان استان ها به خصوص مربیان پایه و سازنده است و دیگری نیز برخی از رؤسای هیئت کشتی ها که کم کاری می کنند. البته شما نیز بعنوان رسانه باید تلاش خود را بکنید و نقاط ضعف ها را بگویید تا مسائل روشن شود.
وی ادامه داد: اینکه می گویم بی دانش منظورم سواد نیست، ما مربی داشته ایم که سواد کمی داشته اما بسیار در کشتی ماهر بوده و چند شاگرد به تیم ملی داده و بنده گفته ام که نگاه فدراسیون با ایشان معادل لیسانس باشد. یا اینکه مربی بالای 60 سال سن داشته اما بسیار فنی بوده و من این موضوعی که مربی که 60 سال سن دارد را کنار بگذاریم اصلا قبول ندارم، برای ما اولا فنی بودن و دوما آمادگی جسمانی یک مربی مطرح است و اگر این شاخصه ها وجود داشته باشد باید از دانش آن ها نهایت استفاده را ببریم.
دبیر تصریح کرد: البته مربی نباید نگاهش به انستیتو و برگزاری کلاس های چند روزه باشد، مربی باید خودش برود و دانشش را به روز کند. البته ما هم کمک خواهیم کرد، در برنامه داریم که از قهرمان بزرگ دعوت کنیم تا فنون خاص خود را آموزش دهند و فیلم آن را روی سایت فدراسیون قرار می دهیم و مربیان نیز با تمرین کردن آن فنون باید بتوانند فن بزنند و فیلم آن را در سامانه جامع کشتی بارگذاری کند. اگر مربی نتواند فن بزند، چگونه می خواهد آموزش دهد.
وی ادامه داد: در مورد هیئت ها نیز انصاف را رعایت کنید اما نقد خود را داشته باشید، از کشتی گیران، مربیان و ادارات کل بپرسید از ما تحقیق کنید و آن چیزی که واقعیت دارد را بنوسید. من با کسی تعارف ندارم چون باید آن دنیا نسبت به اعمال خود جوابگو باشم، از همینجا می گویم که برای سال بعد چندین رئیس هیئتی که کم کار بوده اند را عوض می کنم. با کسی عهد اخوت نبسته ام و رؤسای هیئت های کم کار فکر نکنند که مثلا با رأیی که در مجمع به من دادند، باید به آن ها باج بدهم. فدراسیون قطعا به دنبال کسانی خواهد رفت که برای کشتی آورده باشند و اگر کسی اینگونه باشد آن را هر طوری که باشد حفظ خواهیم کرد.
دبیر در مورد اینکه با توجه به اینکه به نفرات ایران برای حضور در آمریکا روادید نداند، حضور آمریکایی ها در مسابقات آن ها مشکلی نخواهد داشت گفت: آن ها ما را به یک مسابقه دوستانه دعوت کرده بودند اما به برخی از نفرات ما روادید نداند، بنده هم عشق آمریکا نداشتم که به آن جا بروم، اما ما آن ها را به مسابقات رسمی دعوت کرده ایم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد که ورود آن ها را به ایران هرچه بیشتر تسهیل کنیم.
وی در مورد عدم استقبال و حضور تیم های خارجی در رقابت های بین المللی ایران گفت: باید واقعیت را قبول کنیم تیم ها به جایی می روند که برای آن ها از لحاظ فنی آورده داشته باشد. مثلا وقتی کشتی روسیه قدرت اول دنیاست اکثر کشتی گیران برای مسابقات تدارکاتی به آنجا می روند، از طرفی تیم های درجه 2 و 3 دنیا هم برای حضور در ایران از ما پول بلیت می خواهند. برای ما بهتر است که با کشتی گیران درجه 3 کشتی بگیریم یا آن پول را برای اعزام نفرات خود به تورنمنت های درجه یک هزینه کنیم. ولی یک مشکل دیگر که فکر می کنم از مورد اول مهمتر است این است که مسابقات ما با برخی از مسابقات مهم کشورهای منطقه همزمانی دارد و ترجیح کشتی گیران خارجی نیز حضور در آن مسابقات است که باید بتوانیم تقویم خود را در این زمینه تغییر دهیم.
دبیر تصریح کرد: الان قرار شده که اردوی مشترکی را در رده ی پایه با کشورهای مجارستان، آلمان، رومانی، تونس و ارمنستان داشته باشیم که ما این اردو را یکی دو هفته قبل از جام عبداله موحد برگزاری می کنیم تا این کشتی گیران پس از حضور در اردو در این رقابت بین المللی ما نیز شرکت کنند.
رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به این سئوال که در سال 1400 از 10 نمره به کشتی چه نمره ای را می دهد، گفت: با عذرخواهی از کادر فنی و مربیان که تمام تلاش خود را می کنند، ما در حال حاضر بیشتر از نمره 3 نیستیم چراکه اعتقاد دارم این 30 درصد ظرفیت کشتی کشور است و اگر محیط آماده شود، قابلیت های فردی وجود دارد و این باور من است که اگر نگاه ویژه به این رشته ی ورزشی ملی داشته باشیم و همه پای کار بیایند و مربیان سازنده در استان ها فعال شوند، باور دارم که آینده ی خوبی در انتظار کشتی ایران است و اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با فاصله زیاد اولویت اول ما المپیک پاریس است و پس از آن رقابت های جهانی 2023 که برای کسب سهمیه المپیک است و بعد از آن نیز رقابت های جهانی 2022 صربستان است، اما جاهای دیگر که کشتی باید هزینه آن بدهد در اولویت ما نیست.




برچسب ها :